Cum să facilitezi în mod natural eliminarea pietrelor la rinichi

Cum să facilitezi în mod natural eliminarea pietrelor la rinichi. Pietrele la rinichi se formează atunci când cantități mari de calciu, sodiu și acid uric nu pot fi eliminate de organism și se cristalizează. Pietrele mici la rinichi pot trece prin tractul urinar fără tratament. În cazul în care pietrele de rinichi sunt mari sau blochează tractul urinar ori provoacă dureri mari, poate fi necesar tratament de urgență. Eliminarea pietrelor la rinichi poate dura de la câteva zile la câteva săptămâni și este un proces dureros, mai ales dacă dimensiunile pietrelor sunt mari. Pe lângă dureri, apar și alte simptome neplăcute precum urinări frecvente, amețeli, greață, vomă și transpirație abundentă. Poți accelera eliminarea pietrelor la rinichi folosind câteva remedii naturale eficiente. În cazul în care acestea nu funcționează în timp util, medicul îți poate recomanda o intervenție chirurgicală. Cum să facilitezi în mod natural eliminarea pietrelor la rinichi:

Screenshot_1487

 1. Băile calde de șezut: Stai de 2-3 ori pe zi cu partea inferioară a corpului, în special cu zona pelvină și cea abdominală, în apă caldă. Aceasta va favoriza relaxarea și dilatarea mușchilor și a canalelor pe care organismul tău le folosește pentru a elimina piatra de la rinichi.
 2. Cât mai multă mișcare: Săriturile pe loc, dar și mersul alert te pot ajuta, datorită gravitației, să elimini mai ușor pietrele de la rinichi. Acestea migrează mai ușor către “ieșire” dacă stai în poziție verticală.
 3. Hidratarea intensă: În cele mai multe cazuri, consumul suficient de lichide suficiente este cel mai bun mod de a ajuta la prevenirea majorității tipurilor de pietre la rinichi. Consumul de lichide îți menține urina diluată și ajută la eliminarea mineralelor care ar putea duce la formarea pietrelor la rinichi. Dar și alte lichide, cum ar fi băuturile din citrice, pot ajuta, de asemenea, la prevenirea pietrelor la rinichi. Unele studii arată că băuturile din citrice, cum ar fi limonada și sucul de portocale, protejează împotriva pietrelor la rinichi, deoarece conțin citrat, care împiedică transformarea cristalelor în pietre.
 4. Oțetul de mere: Un studiu din 2019 a constatat că acidul acetic din oțet ajută la reglarea citratului și a calciului în urină – atât calciul, cât și citratul ajută la prevenirea formării pietrelor la rinichi. De asemenea, se crede că aciditatea oțetului de mere ajută la fărâmițarea pietrelor la rinichi, dar grăbește și eliminarea acestora. Poți consuma oțet de mere amestecat cu miere sau diluat în apă.
 5. Zeama de lămâie și ulei de măsline: Sucul de lămâie poate ajuta la prevenirea pietrelor la rinichi, în special a celor de calciu, deoarece conține citrat. Un amestec de zeamă de lămâie și ulei de măsline poate ajuta la eliminarea pietrelor mai mici.Screenshot_1571
 6. Rodia: Atât semințele de rodie, cât și sucul, ajută la eliminarea pietrelor la rinichi datorită proprietăților astringente.
 7. Frunzele de urzică: Urzicile au efecte diuretice și antibacteriene, facilitând eliminarea pietrelor la rinichi. Consumă ceai de urzică pentru a beneficia de aceste efecte.
 8. Pepenele: Potasiul din pepene contribuie la menținerea sănătății rinichilor, reglând nivelul de aciditate al urinei. Pepenele conține, de asemenea, o cantitate mare de apă, ceea ce ajută la eliminarea pietrelor.
 9. Fasolea roșie: Fasolea roșie are efecte benefice asupra rinichilor datorită conținutului de magneziu. Poți fierbe fasolea și să bei apa în care a fost fiartă.
 10. Țelina: Țelina ajută la eliminarea pietrelor la rinichi și previne formarea altora. Poți consuma țelină ca atare sau folosi semințele de țelină ca condiment.
 11. Busuiocul: Ceaiul de busuioc conține minerale care echilibrează acidul uric și ajută la prevenirea formării pietrelor la rinichi.
 12. Suc de iarbă de grâu: Iarba de grâu crește producția de urină și ajută la curățarea rinichilor.
 13. Ceai de păpădie: Păpădia conține vitamine și minerale benefice pentru rinichi, iar rădăcinile sale au efecte benefice asupra ficatului. Poți bea ceai de păpădie pentru a ajuta la eliminarea pietrelor la rinichi.
 14. Consumul de calciu din alimente: Consumul de calciu în cantități adecvate poate ajuta la prevenirea formării pietrelor la rinichi, blocând alte substanțe care pot contribui la formarea lor.

Este important să discuți cu medicul tău înainte de a încerca oricare dintre aceste remedii naturale și să urmezi recomandările medicului pentru a trata pietrele la rinichi

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *